Vorige Artikel 2 van 6 Volgende

Transpiratie en huidvet op de armleuning

Als leerspecialist kun je deze reparatie classificeren als "tegen beter weten in" of "liever niet doen". Zo eerlijk waren we ook tegen de opdrachtgever. Beter herstofferen.

Het leder van deze merkbank bleek echter niet meer te krijgen en de klant wilde toch een oplossing. De reparatie is hoogstwaarschijnlijk niet bestendig. Omdat het leder helemaal vol met huidvet zit, is een goede hechting van de verf namelijk niet mogelijk. 

Het leder is ter plekke diverse malen ontvet, waarna enkele dekkende pigmentlagen op kleur werden opgebracht. Tenslotte een sterke slijtlaag. 

Wanneer je eerder aan de bel trekt en het niet zover laat komen als hier, dan gaat zo'n reparatie jaren mee. Beter is om goed en regelmatig onderhoud te plegen. Hier werd te weinig frequent onderhouden én met verkeerde producten gewerkt.

Normaliter is ons advies 2 x per jaar reinigen en lotion gebruiken. Met Keralux® kun je de frequentie (indien nodig) gerust verhogen. Als je maar altijd eerst reinigt en dan dun de lotion gebruikt.

 

 

© 2010 - 2020 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel