Vorige Artikel 34 van 41 Volgende

Vintage leer

Vintage leer is hot! De term wordt te pas en te onpas gebruikt, maar in de meeste gevallen is de onderstaande definitie van toepassing.

Vintage leer is een (deels) geschuurde buffel of runderhuid die is afgewerkt met een wax finish. Het leer heeft dus een open structuur. Dat maakt het leer gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Vintage leer heeft een robuuste, old fashioned, gebruikte uitstraling. Dit komt omdat de gebruikte kleurstoffen transparant zijn, waardoor het leer gaat leven. Door de wax finish wordt het leer wat ouder gemaakt. 

Voorbeelden van Vintage leer*: Kenia, Africa, Touch, Tara India, Satena, Concrete, Rodeo, Macan, Naturale etc.

Onderhoud: Keralux® Vintage Set

Bescherm het leer direct na ontvangst met Keralux® Spray met UV-filter. Omdat het leer open van structuur is, is het gevoeliger voor verbleken door zonlicht en halogeen. Let er dus op dat je een UV-filter gebruikt. De Spray beschermt ook tegen indringen van vloeistoffen en vuil. Als het leer droog aanvoelt, kun je het voeden met Keralux® Vintage Lotion. Beide producten zijn helaas niet in iedere winkel verkrijgbaar, maar vraag er gerust om, iedere winkel kan ze voor je bestellen.

* Let op, deze namen zijn niet beschermd, daardoor kunnen ook andere dan vintage leersoorten onder deze naam op de markt gebracht worden. Vraag daarom altijd jouw winkelier naar de specifieke eigenschappen van het leer.

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel