Vorige Artikel 26 van 41 Volgende

Onderhoud MONTIS Axel bank in Rancho leer

Montis adviseert Keralux® S voor onderhoud. Leerkenner® adviseert om de bank direct na ontvangst een keer met de Keralux® lotion S te behandelen. Waarom? Omdat je daarna ziet en bespeurt hoe het leer in optimale conditie aanvoelt. Je hebt zo je eigen referentiekader en kunt dan gemakkelijker herkennen wanneer je een keer extra moet voeden.

Wat nog? Rancho is een type saddle leer. Kenmerk van saddle is de wax afwerking. In dit geval op een vol aniline huid. De waxlaag is de enige bescherming die het leer heeft. Wanneer je niets doet, verzakt de wax in het leer. Wat je dan over houdt is een onbeschermde vol aniline huid. Dat wil je niet. Daarom regelmatig, 2-4 keer per jaar reinigen en voeden met de Keralux® S Set

Help! Ik heb al een jaar niets gedaan. Indien het leer droog aanvoelt, dan kun je overwegen om het leer eerst te voeden met Keralux® Leerbalsem. Eventueel een dag later herhalen en enkele dagen laten inwerken. Daarna met de Keralux® Lotion S / Keralux® S set verder werken. Minimaal 2 x per jaar behandelen.

Waarom kreeg ik het advies van Montis niet bij mijn aankoop? Tja, dan moet je bij de winkel zijn of de verkoper. Heeft hij geen idee waar je het over hebt, dan heb je duidelijk in de verkeerde winkel gekocht. Gelukkig zijn wij er nog, of vraag bij LCK Nederland een advies.

Ik heb een ander product gekregen, wat nu? Tja, wij zouden dat terug brengen en om het enige juiste onderhoudsmiddel vragen. Bedenk dat er andere producten zijn die een filmende laag op het leer achterlaten. Daar koop je dus geen saddle leer voor!

 

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel