Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Sedicur® kunstleer reiniger set

€ 23,00 (inclusief btw)

Intensieve reiniging voor kunstleer

Met de Sedicur® reiniger voor kunstleer kunnen de meeste in water oplosbare, olie- en vethoudende vervuilingen worden verwijderd. De reiniger kan ook gebruikt voor het verwijderen van kleurtransfer, zoals bijvoorbeeld van jeans.*


Werkwijze:

  1. Maak het meubelstuk stofvrij (gebruik een stofzuiger met meubel-opzetstuk of de LCK® reinigingshandschoen.
  2. Fles voor gebruik goed schudden. De reiniger op een zachte, schone spons doen, vervolgens knijpen om schuim te maken. Nu de spons met licht draaiende bewegingen over het kunstleer bewegen om zo het vuil te verwijderen. Daarbij op een groot vlak en steeds van naad tot naad werken. Tussendoor de spons met lauwwarm water uitspoelen. Wikkel bij vuilere plekken een zachte, pluis-vrije doek om een borstel, doe er een beetje Sedicur® reiniger op en wrijf het kunstleer er lichtjes mee schoon. Bij sterker vervuilde plekken het schuim even in laten werken, maar niet laten indrogen. Doe de reiniger nooit direct op het kunstleer.
  3. Nareinigen met gedestilleerd water (om kalkranden te voorkomen) of met LCK® reinigingswater. Doe een beetje reinigingswater in een bakje en dompel de LCK® reinigingshandschoen/schone doek onder en wring deze uit. Vervolgens de gereinigde stof van naad tot naad goed afnemen. Eventueel een keer herhalen zodat alle zeepresten worden verwijderd.

Aanbevolen frequentie: 

halfjaarlijks, voldoende voor 5-7 zitplaatsen.

Tenminste houdbaar tot: 

36 maanden na productiedatum.

Inhoud:

Sedicur® reiniger voor kunstleer(250ml), borstel (1 stuks), doekje (1 stuks), gebruiksaanwijzing. 


Niet geschikt voor:

Echt leder, stof


Tip:

Houd het kunstleer, na reiniging, soepel met Sedicur® hydro fluid en bescherm het kunstleer vervolgens met de Sedicur® strong protector.

Wist je dat? 

Kunstleer, of textielleer is een verzamelbegrip voor textielproducten die, meestal aan één kant, zijn afgewerkt met een kunststof laag die de optiek van leder imiteert. Deze laag geeft het product het aanzien van leder en ook een deel van haar eigenschappen. De meest gebruikte kunststof lagen voor kunstleer zijn van polyurethaan of pvc. Er is een groot verschil in onderhoud ten opzichte van echt leder. Leder is een organisch materiaal dat moet worden gevoed en beschermd.

Voor kunstleer zijn deze voedingsstoffen niet nodig. Sterk nog, ze kunnen de weekmakers in kunstleer beschadigen. Hetzelfde geldt voor huis- tuin en keukenreinigers. Ze zijn meestal niet geschikt voor kunstleer. De Sedicur® producten zijn speciaal ontwikkeld voor kunstleer en worden door toonaangevende producenten en meubelfabrikanten geadviseerd.

 

*Afhankelijk van de intensiteit van de kleurstof en of deze door de toplaag is gemigreerd. Stuur bij twijfel een foto in voor advies, of neem contact op via de contactpagina. 

 

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel