Vorige Artikel 17 van 41 Volgende

Lederonderhoud op kleur

Er zijn verschillende producten in de handel waarmee je leer met kleur kunt bijwerken. Welk product je nodig hebt hangt af van wat je precies wilt bereiken. 

Soorten producten:

  1. samengestelde kleur crème
  2. kleur lotion met pigmenten
  3. aniline kleur lotion
  4. nubuck kleur lotion

ad. 1 Dit kun je gebruiken als je regelmatig met kleur wilt werken. Het kost niets en het resultaat is meestal van korte duur. Reden: geen specialistisch product. In standaard kleuren verkrijgbaar die aardig zijn, maar eigenlijk nooit passen (behalve zwart).

ad. 2 Speciale lotion, met kleurpigmenten. Kun je exact op maat laten maken, zodat je gemakkelijk een hele bank kunt opknappen. Geeft een prima resultaat. Wel duur (LCK € 59,-) maar dan heb je ook wat.

ad. 3 Kleurstoffen die je kunt vergelijken met de ecoline waar je op de basisschool mee ging spetteren. Transparant, dringen tot in de kern van het leer. Ons advies: altijd op maat laten maken door een betrouwbare leverancier. Voordeel van het op maat laten maken is, dat ook de intensiteit van de kleurstoffen kan worden aangepast. Aniline kleurlotion kun je ook voor Saddle leer gebruiken, zoals bijvoorbeeld Rancho van MONTIS.

ad. 4 Bij nubuck leder wordt de hoeveelheid kleurstof nog verder naar beneden bijgesteld. Ook hier adviseren we om lotion op maat te laten maken.

Samengevat: Als je het er voor over hebt, laat dan een kleur op maat maken. Het lijkt duurder, maar je hebt er veel langer iets aan. Op duurdere leersoorten, of bij banken van top merken als Leolux, Rolf Benz, Montis, Jori en de speciale leersoorten van LABEL, kun je ook beter voor kwaliteit gaan. Kijk maar eens op de site van lcknederland. Klik HIER.

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel