Vorige Artikel 37 van 41 Volgende

Vlekken van huidvet in leer, reinigen of vervangen?

Door microvervuiling (huidvet, transpiratie, stof en stofdeeltjes) kan de toplaag van leer beschadigen. En is die toplaag eenmaal kapot, dan heeft microvervuiling vrije baan. Het leer raakt verzadigd met huidvet en er ontstaan donkere plekken. Op de foto zijn deze donkere plekken duidelijk zichtbaar op de armleuningen.

Waar komen deze vlekken het meeste voor? Vaak zie je deze plekken terug op de voorkant van de armleuning, precies op de plek waar een hand rust. 

 

Vaak zie je dit soort vlekken op de voorkant van de armleuning, aan de achterkant daar waar de elleboog rust, waar het hoofd het leder raakt of op de voorkant van de zitting.

Hier helpen geen producten meer. Een ontvetter zal wel vet onttrekken, maar het eindresultaat wordt niet veel beter. Kleurlotions, of zelfs een leerreparatie, zullen niet bestendig zijn. De hechting is onvoldoende.

Daarom adviseerden we hier om de fauteuil (gedeeltelijk) te laten her-stofferen of om een nieuwe te kopen. In dat geval zouden we twee hoesjes laten maken die over de armleuning vallen. Die kun je met bezoek gewoon wegleggen, in de overige tijd is de stoel beter beschermd. 

Een andere optie is om het onderhoud beter, dan wel vaker, uit te voeren. In plaats van 2 x per jaar reinigen en voeden kun je met Keralux® producten zonder problemen naar 4 x per jaar gaan.

Met name bij intensief gebruikte meubelen zoals relaxfauteuils, is regelmatig onderhoud absolute noodzaak. Eerst reinigen en dan voeden en beschermen. Afnemen met een vochtige doek is ook hier niet voldoende.

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel