Vorige Artikel 24 van 41 Volgende

Leren bank schoonmaken

Leren meubels hebben allemaal onderhoud nodig. Of het nou gaat om een leren bank, stoel of fauteuil, van tijd tot tijd moet leer goed schoongemaakt worden. Meubels van echt leer kunnen een mooie lange levensduur hebben, maar goed onderhoud is dan wel van groot belang. 

Maar hoe maak je leer eigenlijk schoon? Hieronder een paar makkelijke tips om leer schoon te maken en de levensduur van uw meubelstuk te verlengen.


Tips en tricks

Let altijd goed op welk type leer er op uw meubilair gestoffeerd is. Ieder leer is anders, zo zijn er plantaardig gelooide leersoorten die absoluut niet met water gereinigd mogen worden. Vraag voor de zekerheid even na bij de winkelier of de fabrikant van uw meubel!

  1. Maak leer wekelijks stofvrij met behulp van het zachte meubelopzetstuk van uw stozuiger of  met een zachte vochtige doek. Om kalkranden te voorkomen kun je hiervoor het beste gedestilleerd water gebruiken.
  2. Halfjaarlijks het leer grondig schoonmaken. Dit mag ook vaker bij behoefte, al naar gelang de hoeveelheid gebruik. Hierbij liever géén groene zeep, alcohol, azijn of afwasmiddel gebruiken, maar producten die speciaal zijn gemaakt voor leer. Groene zeep en olie kunnen bij verkeerd gebruik vetvlekken in uw meubel achterlaten. Azijn kan de toplaag van leer aantasten en alcohol kan leer uitdrogen. 
  3. Na het schoonmaken, het leer weer verzorgen. Ook hier afhankelijk van uw leersoort kijken wat voor producten u kunt gebruiken. 
© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel