Vorige Artikel 10 van 41 Volgende

Krassen in leer door huisdieren

We houden van onze honden en katten, maar in soms wordt de liefde bekoeld door schade aan onze meubelen. Helaas zijn de nagels van huisdieren verantwoordelijk voor de meeste krassen in leer.

Al naar gelang hoe diep de kras is en in welk leertype zijn er verschillende mogelijkheden om de schade te herstellen of om de kras te verwijderen. De opties zullen wij per leersoort bespreken. 

Voor alle krassen geldt dat de diepte en grootte van de kras het herstel beïnvloeden. Neem bij twijfel gerust contact met ons op!


Aniline (open) leer 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. In het geval dat de schade net zo erg is als op de onderste foto, is de beste oplossing herstofferen. De schade is in dan te groot om te verwijderen of te camoufleren. 

Bij minder grote krassen, zoals de middelste foto, kun je het volgende proberen:

Eerst goed reinigen. Daarna de aniline krasverwijderaar gebruiken en indien nodig kan de kleur worden hersteld met een een Keralux® colour repair set op maat worden gemaakt.  

Is dit afdoende? Nee, zeker bij diepere krassen zal er een restzichtbaarheid blijven, maar vaak wordt de aanblik van het meubel wel weer een stuk beter.

Tip: Voor een advies op maat kun je ons ook een foto opsturen van de schade. Het liefst onder vermelding van de leernaam/leersoort. 


Gepigmenteerd leer
Zie de middelste foto. Dit soort kleine kattenhalen zijn vaak nog te herstellen. Al naar gelang de diepte van de kras is het verstandig om een vakman te vragen de schade te herstellen. Denk hierbij ook even aan de inboedelverzekering, deze dekt soms een reparatie.

Bij kleine halen zou je ook kunnen overwegen om de krassen zelf te behandelen. Indien er sprake is van een kras waarbij de vezels van het leer rechtopstaan kun je Keralux® krasverwijderaar voor gepigmenteerd leer gebruiken. Hiermee kun je de vezels weer 'vastplakken'. Eventueel kleurverlies kan worden opgelost met een kleurlotion op maat. 


Saddle leer

In het geval van krassen in saddle leer vragen wij u om ons enkele foto's van de schade toe te sturen. Het liefst onder vermelding van de fabrikant, leernaam/soort en kleur (vaak staat dit vermeld op de aankoopbon). 


Nubuck en vintage leer

In het geval van krassen in nubuck en vintage leer vragen wij u om ons enkele foto's van de schade toe te sturen. Het liefst onder vermelding van de fabrikant, leernaam/soort en kleur (vaak staat dit vermeld op de aankoopbon). 

 


 

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel