Vorige Artikel 41 van 41 Volgende

Wat te doen bij beschadigingen door medicijnen in leer?

Vlekken door medicijn gebruik

Er zijn tal van medicijnen die invloed nemen op de samenstelling van transpiratievocht. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij chemotherapie, is de link met beschadigde meubelen wel te leggen. Bij bloedverdunners, anti depressiva en andere tabletten wordt er niet zo snel aan schadelijke bijwerkingen in de vorm van transpiratie gedacht.

We gaan hier niet op de stoel van de arts zitten, maar de link met voornoemde medicijnen bestaat gewoon. Dat is buitengewoon vervelend voor de betrokkenen en helaas wordt de link ook vaak te laat gelegd. Met andere woorden, het kwaad is al geschied.

Op de foto zie je een op het oog kleine beschadiging. De grote vlek is nog net geen 50 Eurocent groot. De schade er omheen is echter fors te noemen. Doordat de transpiratie de toplaag heeft aangetast, wordt deze poreus. Microvervuiling met o.a. zuren en huidvet, dringt in de kern van het leer. De volgende fase is dat het leer zal gaan afbladeren. Reparatie is soms mogelijk, maar door het opgenomen vet is de hechting niet optimaal. De kans is dus groot dat het euvel terugkomt.

Wat kun je doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Zorg dat die plekken de in aanraking met de huid komen, worden beschermd. Dit kan door hoezen voor armleuningen en de rug/hoofdsteun te laten maken. Bij een nieuwe fauteuil of bank vraag je om een extra stuk leer uit dezelfde partij. Of je laat ze in een mooi stukje stof maken. Bij een bestaand meubel kun je het beste met de verkoper overleggen. Schroom niet om hier over te praten, de goede verkoper kent de oplossing.

Een andere mogelijkheid is om de frequentie van onderhoud te verhogen. Normaal adviseren we 2 x per jaar reinigen / voeden. Met Keralux® producten kun je dit zonder problemen opvoeren naar wel 12 x per jaar. Daarbij is het reinigen net zo belangrijk als het voeden/beschermen. Bij de reiniging het schuim zijn werk laten doen. Niet hard gaan poetsen, maar even in laten werken en met een vochtige doek afnemen. De Keralux® lotion vervolgens dun en gelijkmatig aanbrengen. Let op, dun!

 

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel