Vorige Artikel 30 van 41 Volgende

Silk leer (AW Leder / Futura Leathers)

Silk leer is van het type Saddle. Het betreft een vol aniline leer dat met een wax finish is afgewerkt. Silk leer heeft een prachtige, warme glans en voelt zeer glad en behaaglijk. Door de transparante afwerking zie je nog veel details van de huid. Dit is echt leer voor de leerliefhebber. Bij veel winkels verkrijgbaar op fauteuils, op banken (zie de gele Replay bank op de foto van Cartel Living) en zelfs bij achterwanden van bedden.

Saddle leer, dus ook Silk, hebben de neiging om bij spanning van kleur te veranderen. Dit zie bijvoorbeeld op plekken waar een gebogen frame moet worden gevolgd. Dit is een typische eigenschap van het leer en doet geen afbreuk aan de kwaliteit. 

Silk is gevoeliger voor vlekken en verbleken. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan is goed onderhoud essentieel. De looierij adviseert LCK. Er zijn bij ons weten geen andere producten op de markt die hetzelfde kunnen bewerken. Wil je lang van het leer genieten, houd je dan aan het volgende onderhoudsadvies:

Zet Silk leer niet in de zon, zelfs indirect zonlicht en ook Halogeen licht doen het leer verbleken
Houd de oppervlakte stofvrij. Gebruik een zachte stofdoek, of een speciale reinigingshandschoen voor leer
Zorg dat de wax finish in tact blijft door regelmatig met Keralux® Lotion S te behandelen (2-4x / jaar)

Mocht het leer verbleken, probeer dan eerst of je met de kleurloze Keralux® Lotion S weer kleurstof naar de oppervlakte kunt halen. Lukt dit niet meer, dan kun je een Colour Repair Kit op maat gebruiken. Ga hiervoor naar de winkel of naar www.lcknederland.nl.

Zorg goed voor het leer, dan kun je er jaren mee vooruit. Let op met spijkerbroeken, omdat Silk een aniline type leer is, kun je kleurtransfer niet meer verwijderen. Zeer stugge jeans kunnen de toplaag onherstelbaar beschadigen.

 

 

© 2010 - 2023 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel