Vorige Artikel 29 van 41 Volgende

Problemen met kunstleer

Kunstleer is is meestal een prima product. Echter, het gaat fout wanneer de verkoper in de winkel niet duidelijk maakt dat je als klant kunstleer, en dus geen echt leder, hebt gekocht.

Kunstleer fabrikanten doen er alles aan om de looks en grip van echt leder zoveel mogelijk te benaderen. Het resultaat mag er zijn. Eenmaal gestoffeerd is het, ook voor de specialist, soms heel moeilijk te zien of leer echt of "net echt" is. Als bij de winkelstalen dan ook nog leervezels op de achterkant gespoten zijn, lijkt het voor de leek (lees consument / part-time verkoper) echt leder. 

Gevolg van deze aanname: De consument koopt of krijgt leder onderhoudsmiddelen. En daar gaat het vaak mis. Kunstleer kun je beter niet met leder onderhoudsmiddelen reinigen of behandelen. Het resultaat hiervan zie je op bovenstaande foto's. De toplaag van PU/PES wordt door ledercrème compleet vernield. Soortgelijke problemen zie je bij gebruik van huishouds- reinigingsmiddelen. Deze schade valt onder geen enkele fabrieksgarantie.

Zorg er dus voor dat je voor kunstleer het juiste reinigingsmiddel koopt. Het meest geadviseerde product door meubelmerken en kunstleer fabriekanten komt van LCK en heet Sedicur®.

 

 

© 2010 - 2023 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel