Vorige Artikel 5 van 41 Volgende

Jeans vlekken op leer reinigen, praktijkvoorbeeld

Mooie nieuwe jeans en leren bekleding. Dat is een combinatie die vaak vraagt om problemen. 

Kleurtransfer, het afgeven van kleurstoffen, door jeans komt helaas veelvuldig voor. Hoe ontstaat kleurtransfer? De kleurstoffen die zijn gebruikt om onze jeans te kleuren hebben zich nog niet goed gehecht aan de stof van de jeans. Zeker wanneer een nieuw kledingstuk nat is, bijvoorbeeld na een flinke regenbui, is de kans dat jeans afgeeft groot. 

De vlekken die ontstaan zijn helaas vaak moeilijk te reinigen, de bedoeling van kleurstoffen is namelijk dat deze zich hechten aan een oppervlak. Bij gepigmenteerd leer is de kans het grootst dat een beginnende vlek te verwijderen is. Bij open en geschuurde leersoorten is het verwijderen van jeansvlekken al een stuk lastiger.


Voorkom jeansvlekken

Voorkomen is beter dan genezen. Hieronder vier makkelijke tips om leren meubels te beschermen.

  1. Met een nieuwe jeans kun je het beste niet direct op de leren bank gaan zitten. Pak liever een dekentje of een kussen en ga daar op zitten. 
  2. Het wassen van nieuwe jeans kan helpen om de afgifte van kleurstoffen te verminderen. Let wel op dat na één keer wassen de jeans vaak nog afgeven. 
  3. Ga nooit met natte kleding op leren meubels zitten. De kans op kleurtransfer is groter wanneer de kleding nat is.
  4. Gepigmenteerd leer kan extra beschermd worden met de Keralux® strong protector. De protector zorgt ervoor dat kleurstoffen zich minder goed kunnen hechten.

Jeansvlekken reinigen

Mochten er toch vlekken komen in jeans dan kun je het volgende proberen. Let op! De jeansreiniger is alleen geschikt voor gepigmenteerde leersoorten. Neem bij twijfel even contact met ons op.

De hiernaast toegevoegde foto's laten kleurtransfer van jeans duidelijk zien. Een nieuwe spijkerbroek heeft afgeven op een lichte kleur gepigmenteerd leer. Op de bovenste foto is de blauwe waas duidelijk te herkennen. Op de onderste foto is het resultaat van een reinigingsbeurt met een speciale jeansreiniger te zien.

Na behandeling met deze set adviseren we Keralux® lotion P en op lichtere leerkleuren de  Keralux® strong protector.

Model Callas van Leolux in leer Senso 8700. 

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel