Vorige Artikel 6 van 41 Volgende

Kenia leer (Ad Hulst B.V.)

Kenia leer is een (deels) geschuurde buffelhuid die is afgewerkt met aniline transparante kleurstoffen en een wax finish. Omdat het leer deels is geschuurd, heeft het een open structuur. Hierdoor voelt het heerlijk warm en zacht aan. 

Kenia leer heeft heel veel verschillende kleurnuances binnen één huid. De uitstraling verschilt van robuust tot zelfs fijn nubuck. Dit is geheel afhankelijk van de huid en niet van tevoren in te schatten door de winkelier. Houd bij jouw aankoop dus rekening met kleurverschillen, structuurverschillen en de eigenschappen van open leer.

Kenia leer is gevoeliger voor vlekken en verbleken. Je dient het vanaf het begin goed te onderhouden. Als je bij Ad Hulst (dit is de europesche importeur van Kenia leer) navraag doet, zullen ze LCK producten adviseren. Met name de Keralux® Spray met UV-filter en de voedende Keralux® Vintage Lotion zijn uniek en helaas niet in alle winkels verkrijgbaar. 

Leerkenner® adviseert om Kenia leer direct na ontvangst te impregneren met de Keralux® Spray met UV-filter. Voelt het leer na verloop van tijd droog aan, dan kun je het regenereren met Keralux® Vintage Lotion.

Wanneer je Kenia leer in de zon zet, zal het snel verbleken. Je kunt de kleur weer opfrissen met een Colour Repair Kit op maat. Hiervoor hoef je alleen de juiste kleur aan te geven.

 

© 2010 - 2022 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel