Vorige Artikel 7 van 41 Volgende

Kleurtransfer op leer

Bij kleurtransfer wordt vaak direct aan jeans en spijkerbroeken gedach, met de vaak kenmerkde blauwe waas die op de zitting verschijnt. Minder bekend, maar ook berucht: niet goed afgelooide riemen, te herkennen aan de horizontale streep op "riemhoogte" aan de binnenkant van een stoel. En wat dacht je van die nieuwe zwarte leggings? Kortom er zijn ontzettend veel mogelijke daders voor kleurtransfer.


Wat is er aan te doen?

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Laten we daarom beginnen met een belangrijke regel die eigenlijk in ieder huishouden zou moeten gelden. Ga niet met nieuwe kleding op meubels zitten. Pak liever een kussen of een dekentje en ga daar op zitten. Nu is dat met alle huisgenoten nog wel af te spreken, maar voor bezoek is dit al iets lastiger.

Op gepigmenteerd leer kun je verder nog een protector aanbrengen. De Keralux® strong protector is hier een goed voorbeeld van. Het product zorgt ervoor dat kleurstoffen minder goed hechten. Bedenk wel dat dit geen 100% garantie is. De kleurstoffen hechten zich minder goed, maar als er genoeg tijd en wrijving is, kan een kleurstof nog steeds door de toplaag heen migreren.

Het is daarom belangrijk om snel te handelen bij beginnend kleurtransfer. Wacht niet af wanneer je een waas ziet ontstaan, want hoe langer kleurstoffen de tijd hebben om door de toplaag heen te vreten, hoe lastiger ze te verwijderen zijn. Uit vol aniline leer zijn ingetrokken kleurstoffen zelfs helemaal niet meer te verwijderen.


Beginnende verkleuringen kun je proberen te reinigen met de Keralux® intensieve reiniger. Dit product is vooral geschikt voor vol aniline en geschuurde leersoorten. Succes is niet verzekerd, als de kleurstoffen in het leer zijn getrokken, helpt niets meer. 

Beginnende verkleuringen bij gepigmenteerd leer kun je verwijderen met Keralux® active plus. Let op, deze reiniger is alleen geschikt voor gepigmenteerde leersoorten. 


Bij twijfel kun je altijd om advies vragen!
 

© 2010 - 2023 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel