Artikel 8 van 41

Krakend leer

Meestal een gevolg van meerdere factoren. Om het te verhelpen hier een stappenplan. Let op, bij onderhoudsset bedoelen we dus echt een set. Geen rare doekjes waarmee je het vuil van links naar rechts smeert, vooral geen doekjes die alcohol bevatten (drogen het leer uit waardoor het juist gaat kraken en schuren) en liefst geen filmend product. Heb je wel de juiste onderhoudsset, dan is het makkelijk:

 

1. Neem de leer reiniger uit de onderhoudsset en maak het leer schoon volgens de gebruiksaanwijzing.

2. Neem gedestilleerd water, maak een katoenen doek (gastenhanddoekje) nat en neem het leer af, vooral tussen de rug en de zitting, langs en tussen de zijkanten en het zitkussen. Gewoon de doek om je vlakke hand doen en er tussen schuiven. Wees voorzichtig met metalen onderdelen waaraan je je eventueel kunt bezeren! Gebruik gedestilleerd water om kalkranden te voorkomen.

3. Laat goed drogen, vaak is het probleem nu al verholpen, de luchtvochtigheid is te laag. Plaats eventueel luchtbevochtigers

4. Indien het nog niet over is, pak je de normale onderhoudscrème. Hiermee net als met het gedestilleerde water werken. In een doek geven, goed verdelen en tussen rug en zitting, langs en tussen de zijkanten en het zitkussen behandelen.

5. Laat goed drogen, meestal is het nu opgelost.

6. Nog niet tevreden, neem dan na stap 1 t/m 5 Keralux® Leerbalsem Sound Damping. Dit product bevat een additief dat er veilig voor zorgt dat het leer gesmeerd wordt. Normaliter is 99% van de gevallen na stap 6 opgelost.

© 2010 - 2024 Leerkenner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel